Amsterdam ArenA wordt flagship ‘data driven operation’ - Maintenancewijzer
246
post-template-default,single,single-post,postid-246,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Amsterdam ArenA wordt flagship ‘data driven operation’

De Amsterdam ArenA heeft op 25 februari jl. bij de gemeente Amsterdam een omgevingsvergunning aangevraagd voor fase 1 (oostzijde stadion) van de nieuwbouwplannen ArenA 2020. De kwaliteit en de service voor de stadionbezoekers wordt met deze nieuwbouw fors verbeterd. De omlopen van de eerste en de tweede ring worden verbreed. Vooral de toeschouwers op de tweede ring gaan er flink op vooruit. Het uiterlijk van het stadion verandert ook: de vorm van de Amsterdam ArenA gaat over van hol naar bol. Het is de grootste verbouwing sinds de opening in 1996.

BAM Bouw en Techniek en Honeywell worden strategische innovatiepartners van de Amsterdam ArenA voor alle techniek. Onderdeel van de overeenkomst vormt de aanleg van een nieuw gebouwmanagementsysteem voor het management van de technische systemen in het stadion. Met behulp van sensoren verzamelt dit gebouwmanagementsysteem data van de aangesloten apparatuur, die door BAM en Honeywell worden geanalyseerd. Op basis van data-analyse worden storingen vroegtijdig gedetecteerd, zodat onderhoud kan plaatsvinden voordat overlast ontstaat. De systemen van BAM Bouw en Techniek en Honeywell maken de Amsterdam ArenA tot een ‘flagship’ op het gebied van ‘data driven operation’, waarbij preventief, protocollair onderhoud plaats maakt voor predictief, datagestuurd onderhoud. BAM Bouw en Techniek zal als hoofdaannemer voor alle techniek, met behulp van het nieuwe systeem, een kostenreductie realiseren voor het energieverbruik, onderhoud en facility management van het stadion. Honeywell levert en plaatst meet- en regelapparatuur en sensoren in het gehele stadion, inclusief de eerste fase van de nieuwbouw.

BAM Bouw en Techniek en Honeywell treden gezamenlijk toe als strategisch partner tot de Amsterdam Innovation Arena voor een periode van tien jaar. BAM en Honeywell gaan nieuwe technologische ontwikkelingen toe passen binnen de Amsterdam ArenA. Zij zullen actief deelnemen aan dit innovatieplatform, waar met andere partners nieuwe technieken, producten en processen op hun praktische haalbaarheid worden getoetst en geïmplementeerd.