VIRTUEEL, AUGMENTED EN LIVE: MAINTENANCE NEXT 2017 - Maintenancewijzer
251
post-template-default,single,single-post,postid-251,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

VIRTUEEL, AUGMENTED EN LIVE: MAINTENANCE NEXT 2017

11, 12 en 13 april in Rotterdam Ahoy

Maintenance NEXT 2017 is dé belangrijkste technologie- en onderhoudsexpo van de Benelux. Hier komt de hele sector drie dagen bijeen met als doel het installatiepark zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Maintenance NEXT is de broedplaats voor innovaties en het platform voor het delen van kennis en ervaring op het gebied van asset management.

Hoe weet je of een installatie goed te onderhouden is al voordat hij gebouwd is? En hoe plaats je de digitale informatie boven op de werkelijkheid? Virtual Reality en Augmented Reality zijn twee begrippen die vaak in één adem worden genoemd maar duidelijk verschillend zijn. Bij Maintenance NEXT zorgt iTanks met een eigen virtuele beursvloer voor meer duidelijkheid.
N(i)et echt
Zo’n 15 partijen presenteren zich op het iTanks paviljoen in een VR omgeving op de beurs. ‘Bezoekers’ van deze virtuele beursvloer gaan met behulp van een professionele VR bril naar een virtuele weergave van de Rotterdamse Onderzeebootloods.  Hier tonen de iTanks partners zich met verschillende showcases die uiteenlopen van eenvoudige videopresentaties tot complete 3D omgevingen van een stuurhut of een oefenfabriek. Het is er niet, maar je bent er wel!

Hololens
In de iTanks Arena worden pitches verzorgd door startups en innovatieve partijen. Daarbij wordt zoveel mogelijk de link naar VR en AR gezocht. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de Hololens. Dit is een speciale VR-achtige bril met transparante glazen, sensoren en camera’s. Hierbij wordt het beeld dat de drager ziet, aangevuld met digitale objecten in 3D. Je kunt als gebruiker om het digitale object bewegen alsof het er echt is. Je integreert de digitale wereld in de dagelijkse werkelijkheid. Augmented Reality dus. Waar gaat deze technologie voor een doorbraak zorgen in de onderhoudswereld, waar zit de Value NEXT?

Partners in performance
Nu de economie weer aantrekt en de nadruk niet langer ligt op produceren tegen zo laag mogelijke kosten, maar op maximale beschikbaarheid van de assets, is het zaak om snel in te kunnen spelen op de veranderende markt. Dat vraagt om samenwerken, innoveren en het delen van kennis en ervaring. Op het raakvlak tussen innovatieve startups en bedrijven met jarenlange ervaring ontstaan krachtige partnerships. De tweejaarlijkse, toonaangevende, vakbeurs Maintenance NEXT 2017 is hét platform waar asset owners, fabrikanten, toeleveranciers en onderhoudsprofessionals elkaar ontmoeten, hun kennis delen en van elkaar leren.