Water op de maan? - Maintenancewijzer
243
post-template-default,single,single-post,postid-243,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Water op de maan?

Space Applications Services (SAS) uit Zaventem is blij met de leiding en coördinatie over het recent gelanceerde LUnar Volatile Mobile Instrumentation (LUVMI) project. LUVMI zou moeten aantonen dat er water op de maan is.

LUVMI wordt ingezet op de Zuidpool van de maan. Het is een lichtgewicht ‘rover’ met een actieradius van enkele kilometers. Volgestouwd met instrumenten. De LUVMI vreet zich in het maangesteente, warmt het op en analyseert de vrijkomende, vluchtige stoffen..

Van het LUVMI consortium maken ook de volgende partijen deel uit: de TU van München (Duitsland), The Open University (Engeland), Dynamic Imaging Analytics (Engeland) en OHB Systems (Duitsland). Het project wordt door de EU gefinancierd en zal twee jaar in beslag nemen. In 2020 gaat LUVMI op een ESA missie op weg naar de maan.