32.000 ton platform naar Rotterdam - Maintenancewijzer
292
post-template-default,single,single-post,postid-292,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

32.000 ton platform naar Rotterdam

Half april arriveert een uniek transport van Cosco Shipping Heavy Transport in de Rotterdamse haven. Dan komt in het Calandkanaal het nieuwe afzinkbare schip Xin Guang Hua aan met aan boord de FPSO Western Isles. FPSO staat voor Floating Production, Storage and Offloading platform. Het productieplatform wordt in Rotterdam vertegenwoordigd door Dynamic Port Agencies. Dit enorme platform van 32.000 ton zal in twee dagen worden gelost. Het wordt vervolgens naar Keppel Verolme in de Botlek verhaald.

De operatie geschiedt langs de Rozenburgse landtong (havennummer 5350) en is heel goed vanaf de kant te zien voor het publiek.

De Xin Guang Hua vaart onder de vlag van Hong Kong. Het is volgens de rederij het op één na grootste afzinkbare schip ter wereld. Het vaartuig is 255 meter lang en 68 meter breed. Het is in 2016 te water gelaten. Dit is zijn tweede reis en de eerste keer dat het schip in Rotterdam arriveert.

Beeld: Havenbedrijf Rotterdam