Provincie Noord-Holland laat bruggen opknappen - Maintenancewijzer
297
post-template-default,single,single-post,postid-297,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Provincie Noord-Holland laat bruggen opknappen

De provincie Noord-Holland wil meerdere bruggen in de provincie op laten knappen. Voor de aparte opdrachten wordt telkens een nieuwe tender uitgeschreven. SPIE kwam in de tender voor  twee ophaalbruggen als beste uit de bus.

SPIE heeft de opdracht van provincie Noord-Holland gekregen om de Leeghwaterbruggen A en B in Alkmaar te renoveren. SPIE belooft een minimaal gewicht en lage onderhouds- en exploitatiekosten. De opdrachtsom bedraagt € 11,4 miljoen.

De twee basculebruggen krijgen een stalen constructie en een kunststof dek. Er is gekozen voor een lichte constructie van de brugvallen om de krachten op de onderbouw zo laag mogelijk te houden, om mogelijke zetting te voorkomen. Naast het voordeel van lichter (en dus goedkoper) bouwen, brengt een lager totaalgewicht ook een lager energieverbruik met zich mee. SPIE voert zelf de staal-, elektrotechnische- en werktuigbouwkundige werkzaamheden. Concreet betekent dat : staalconstructie van brugdek met hoofd- en draaipunten, lagering, brugaandrijving, hydraulische cilinders, aggregaat en bedienings- en besturingssysteem. Voor het civiele deel, zoals de brugkelder en betonnen aanbruggen, werkt SPIE samen met Friso BV. Voor het asfalteren en aansluiten van de wegen wordt gebruik gemaakt van de expertise van Dura Vermeer.

De werkzaamheden starten voor de zomervakantie en de bruggen worden in september 2018 weer volledig in gebruik genomen.