Herstart Shell Pernis - Maintenancewijzer
363
post-template-default,single,single-post,postid-363,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Herstart Shell Pernis

 

Na een stroomstoring in een elektriciteitsstation brak er 31 juli brand uit bij Shell Pernis. Het overgrote merendeel van de zestig fabrieken op het terrein werd daarop stilgelegd, waarna er veel gas werd afgefakkeld.

Shell hoopt het leeuwendeel van de raffinaderijcomplex in Pernis eind deze maand weer operationeel te hebben. Shell Pernis gaat haar raffinaderij gecontroleerd laten opstarten.

De eerste ondersteunende fabrieken zijn inmiddels weer in bedrijf genomen en de verwachting is dat de overige fabrieken de komende dagen stapsgewijs gaan opstarten. Dit gaat gepaard met fakkelen en kan ook geluidsoverlast veroorzaken.

De onderzoeken naar de oorzaken van de incidenten van vorige week zijn in volle gang. Niet alleen de stroomvoorziening wordt bekeken. Naast de brand is er namelijk ook nog bij een van de uit bedrijf genomen fabrieken waterstoffluoride vrijgekomen bij spoelwerkzaamheden.

Beeldmateriaal: Marck Groothuijzen