De grote opluchting: Hoe Atlas Copco Rental één van de grootste projecten ter wereld voor tijdelijke lucht aanpakte - Maintenancewijzer
415
post-template-default,single,single-post,postid-415,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

De grote opluchting: Hoe Atlas Copco Rental één van de grootste projecten ter wereld voor tijdelijke lucht aanpakte

Voor grote productiebedrijven is een serieus defect in de luchtinstallatie een groot probleem omdat  productieverlies dreigt. Men moet dan snel op zoek naar oplossingen, Atlas Copco Rental is in staat dergelijke vraagstukken beet te pakken. Recentelijk heeft iets dergelijks zich voorgedaan. De gevraagde hoeveelheid perslucht was enorm: ongeveer 100.000 m³/u, en wel zo snel mogelijk. Je hoeft geen ingenieur te zijn om te snappen dat dat een zeer grote uitdaging is.

Atlas Copco Rental zet onmiddellijk een eigen team van experts aan het werk om technische oplossingen te bedenken, met service engineers te overleggen en vanuit heel Europa machines te transporteren. Binnen de week kwamen de installaties en technici vanuit verschillende landen aan en kon er op locatie perslucht worden geproduceerd.

Een standaard Rental-project bestaat niet – dat bleek hier opnieuw. Na een paar maanden steeg de luchtbehoefte naar een maximum van wel 250.000 m³/u. De gevonden oplossing moest meegroeien, dus werden er steeds meer machines ingezet totdat er zo’n 100 ter plekke stonden te draaien. Op dat moment voorzag men tegelijk extra ruimte om de bijkomende installaties te plaatsen. Dit allemaal terwijl de productie op volle kracht liep, wat leek op (aldus de lokale Country Manager) “een gigantisch potje Tetris”.

Een stijging van machines betekende natuurlijk ook een stijging van technici. Er vlogen daarom vanuit heel Europa zo’n 23 extra collega’s in. Zij werkten non-stop in ploegendiensten, om een jaar lang een complete oplossing met compressoren, brandstoftanks, generatoren en accessoires te installeren en te onderhouden.

Uiteindelijk was Atlas Copco Rental het enige verhuurbedrijf in Europa dat dit voor elkaar kon krijgen, dankzij internationale samenwerking, hoogwaardige apparatuur en specialisten op afstand en op locatie.

Hebt u een project in de pijplijn?

Groot of klein , u kunt 24/7 contact met Atlas Copco Rental opnemen voor tijdelijke lucht-, stikstof- en stroomoplossingen.

Bekijk de video van het project: https://www.youtube.com/watch?v=6VR66vfLzs0&t=3s