Baggerbedrijf De Boer wint onderhoudscontract zeehaven Harlingen - Maintenancewijzer
477
post-template-default,single,single-post,postid-477,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Baggerbedrijf De Boer wint onderhoudscontract zeehaven Harlingen

De gemeente Harlingen heeft vandaag een nieuw onderhoudsbaggercontract voor de zeehaven getekend met baggerbedrijf De Boer. Na een Europese aanbesteding is De Boer als beste inschrijver uit de bus gekomen. Het betreft een vijfjarig contract tot in ieder geval eind 2022.
Voor de zeehaven van Harlingen hebben zeven bedrijven zich ingeschreven. Baggerbedrijf De Boer is de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) gebleken,waarbij gekeken is naar de inschrijfsom in combinatie met de kwaliteitscriteria op het gebied van de CO2-prestatieladder en het gebruik van diesel met een laag zwavel gehalte (ULSD). Het baggercontract loopt van 1 januari 2018 tot 31 december 2022 en kan daarna maximaal voor vijf jaar verlengt worden.
De gemeente Harlingen heeft bij het aanbesteden van de baggerwerkzaamheden samengewerkt met de buurhavens in Noord-Nederland. In samenwerking met deze waddenzeehavens is een basis-bestek gemaakt met ruimte voor aanvullende haven specifieke eisen.
Foto: Joachim de Ruijter