Gebruikte onderdelen beter dan nieuw - Maintenancewijzer
511
post-template-default,single,single-post,postid-511,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Gebruikte onderdelen beter dan nieuw

Revamo is specialist in het ontwikkelen van slijtageoplossingen voor allerlei onderdelen. Om tot de best mogelijke oplossing te komen, werken zij intensief met de klant samen. Revamo biedt slijtageoplossingen die in vele industrieën toepasbaar zijn. Het is mogelijk om onderdelen hierdoor beter dan nieuw te laten functioneren.

Revamo is afgelopen jaar begonnen met lasercladden of laser metal deposition. Met deze innovatieve techniek worden lagen aangebracht welke zich kenmerken door een metallische hechting en het ontbreken van porositeit. De laser brengt nagenoeg geen warmte in het basismateriaal in vergelijking met het conventioneel oplassen. Hierdoor is de vervorming minimaal en treedt er nagenoeg geen structuurverandering op, wat wel bij de andere lasprocessen gebeurt. Het bedrijf beschikt ook over alle gangbare vlamspuit processen en een goed uitgeruste machinefabriek. Hierdoor is de kennis aanwezig om een goede laag te selecteren en worden alle voor- en nabewerkingen door Revamo zelf uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudige staalsoorten plaatselijk te veredelen met een erosie- of corrosievaste deklaag. Bij nieuwbouw van onderdelen wordt dit vaak gedaan om te besparen op kosten.
Het lasercladden wordt ook toegepast bij reparatie van onderdelen en bij het slijtvast of corrosievast maken van onderdelen. Zowel onderdelen in de levensmiddelen branche als ook in de energieopwekking, maritieme, olie en gas of chemie worden compleet gemaakt of behandeld.
Stilstand kost geld. Bedrijven in diverse sectoren ervaren al vele jaren dat door slijtageoplossingen onderdelen langer functioneel inzetbaar zijn. Ze zijn dan beter geworden dan niet gecoate originele onderdelen. Vaak ontstaat stilstand in de productie doordat van een machine één onderdeel uitvalt door slijtage. Deze stilstand kost veel tijd en geld. Als dit onderdeel, alleen ter plaatse van de slijtage, verbeterd wordt dan is daarmee de gehele machine verbeterd. En kan dus geld worden verdiend. Doordat de onderdelen veel langer functioneel inzetbaar blijven, komt er minder afval en wordt het milieu minder belast. Dit is van belang bij een circulaire economie. Revamo is hierbij een belangrijke schakel in de keten tussen gebruiker en producent.
Foto: Deelbare naaf scheepsschroef