Onderzoek naar staat van assets - Maintenancewijzer
481
post-template-default,single,single-post,postid-481,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Onderzoek naar staat van assets

Adviesbureau Mainnovation onderzoekt de staat van de assets in de Nederlandse petrochemische industrie. Assets zijn onder meer leidingen, reactievaten, tanks en andere procesinstallaties die in de (petro)chemische industrie worden gebruikt. Eind mei zijn de resultaten naar verwachting bekend.
De petrochemische industrie, wetenschap en overheid startten in 2016 met het programma Duurzame Veiligheid 2030. Doel is om de veiligheid in de petrochemische industrie verder te versterken. Een belangrijk onderdeel van het programma is duurzaam assetmanagement; het continu borgen van de integriteit en het optimaliseren van de beschikbaarheid van bestaande industriƫle installaties in Nederland. Om dit goed te doen, is het essentieel om eerst de huidige staat van de assets in de Nederlandse (petro)chemische industrie in kaart te brengen.
Daarom start adviesbureau Mainnovation in februari met een onderzoek. Dit gebeurt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, in samenwerking met de trekkers van de roadmap Duurzaam assetmanagement (programma Duurzame Veiligheid 2030), de Vereniging van de Nederlandse Chemisch Industrie (VNCI) en de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie (VNPI).
Bron: VNCI