Rotterdam krijgt onderhoudswerkplaats voor locomotieven - Maintenancewijzer
580
post-template-default,single,single-post,postid-580,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Rotterdam krijgt onderhoudswerkplaats voor locomotieven

Strukton gaat een nieuwe onderhoudswerkplaats voor locomotieven ontwerpen en bouwen. Ook ontwerpt het spoorbedrijf de omliggende infrastructuur. Locomotive Workshop Rotterdam verrijst in de haven van Rotterdam en opent in de zomer van 2019.
MRCE is onderdeel van het Japanse Mitsui-conglomeraat. De verhuurvloot telt zo’n 300 locs van onder meer Siemens en Bombardier. De verhuurder werkt al jaren samen met treinfabrikant Siemens. De divisie mobiliteit, waaronder de locomotievenbouw, wordt samengevoegd met die van het Franse Alstom, bouwer van onder meer de TGV. Daarmee ontstaat de grootste locomotievenleverancier van Europa.
Siemens en MRCE hebben beide vijftig procent van de aandelen in Locomotive Workshop Rotterdam. Ze zien de Maasvlakte als de ideale locatie voor onderhoud aan en upgrading van locomotieven en wijzen erop dat er wekelijks ruim 250 containertreinen aankomen en vertrekken.

Bron en beeld: MRCE