Onderhoud aan bruggen en sluizen in Flevoland wordt 11 miljoen euro duurder
639
post-template-default,single,single-post,postid-639,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Onderhoud aan bruggen en sluizen in Flevoland wordt 11 miljoen euro duurder

Het groot onderhoud aan bruggen en sluizen in Flevoland wordt bijna 11 miljoen euro duurder dan gepland. De provincie had er 49 miljoen voor gereserveerd maar na de aanbesteding bleek het bijna 60 miljoen euro te kosten.

Als oorzaak geeft de provincie de hoogconjunctuur aan. De aanneemsommen gaan omhoog omdat er veel vraag naar werk is en een tekort aan personeel.

Verder wil de provincie dat tijdens de renovatie de omgeving zo weinig mogelijk overlast heeft van de werkzaamheden. Ook dat kost extra geld. Het tekort wordt voor meer dan de helft gedekt uit eerdere meevallers. 5 miljoen wordt uit het potje vervangingsinvesteringen gehaald. De provincie maakt in juni de planning van de werkzaamheden bekend. 16 sluizen met of zonder beweegbare brug worden daarna grondige gerenoveerd zodat ze weer tientallen jaren mee kunnen.