Minder verbruik en lagere onderhoudskosten door Het Nieuwe Draaien -
602
post-template-default,single,single-post,postid-602,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Minder verbruik en lagere onderhoudskosten door Het Nieuwe Draaien

Voor infra werkzaamheden maakt Mourik gebruik van groot materieel, zoals shovels, walsen en graafmachines. Het materieel is verantwoordelijk voor 30% van de CO2-uitstoot van Mourik Infra. Dit aandeel wil het bedrijf verlagen, omdat Mourik haar CO2-uitstoot wil verlagen en daarmee de negatieve impact op de leefomgeving. De afgelopen jaren heeft men diverse maatregelen genomen om het brandstofverbruik van het materieel te reduceren. Zo is er schoon en zuinig materieel aangeschaft met een aanzienlijk verminderd brandstofverbruik. Maar naast technische maatregelen zijn ook bewustwordingsmaatregelen van belang.
In 2013 is Mourik gestart met het trainen van machinisten conform Het Nieuwe Draaien. Met dit initiatief maakt men machinisten bewust van het inefficiënt en ineffectief gebruik van machines, om zodoende milieuvervuiling en onnodige onderhoudskosten te voorkomen. De meest recente cursus was een bijzondere: ook machinisten en een aantal uitvoerders van onderaannemers deden eraan mee. Op deze wijze geeft het bedrijf concrete invulling aan de afspraken van de Green Deal Het Nieuwe Draaien, die Mourik heeft ondertekend. Daarnaast heeft Mourik een van de doelstellingen van het keteninitiatief ‘CO2-reductie in de keten’ gerealiseerd, namelijk het trainen van machinisten conform Het Nieuwe Draaien.

In het keteninitiatief ‘CO2-reductie in de keten’ werkt Mourik samen met G. van Dijk, Gebr. Van Breda, Huigevoort, van der Spek Loon- en Grondwerk en Van de Bijl & Heierman aan het verminderen van de CO2-uitstoot bij de uitvoering van projecten.

Bron: Mourik