Wijzigingen explosiebescherming ADN 2019 - Maintenancewijzer
627
post-template-default,single,single-post,postid-627,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Wijzigingen explosiebescherming ADN 2019

Na jaren van voorbereiding zijn nu de wijzigingen in het ADN 2019 met betrekking tot de aanpassing van de explosiebescherming aan boord van binnenvaartschepen gereed. De belangrijkste wijziging heeft betrekking op het gelijktrekken van de verschillen tussen droge lading schepen en tankschepen in explosiegevaarlijke gebieden; een harmonisatie van het ADN ten opzichte van de ATEX-richtlijn die bij op- en overslag van gevaarlijke stoffen aan de wal van toepassing is.

Deze omvangrijke wijzigingen hebben impact op de constructievoorschriften, de operationele voorschriften voor het laden en lossen, de documenten en feitelijk bijna het hele ADN.
Om de sector tijdig te informeren heeft Koninklijke BLN–Schuttevaer (KBLNS) en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) een brochure opgesteld.