Valblok voor de zwaarste omgevingen - Maintenancewijzer
690
post-template-default,single,single-post,postid-690,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Valblok voor de zwaarste omgevingen

Wiltec introduceert de Miller DuraSeal valstop (SRL). Dit valblok voldoet aan de hoogste stof- en waterdichtheidklasse IP69K. Het is bestand tegen meerdere valpartijen én hoeft niet te worden opengemaakt voor inspectie. Dit maakt de DuraSeal geschikt voor werken onder de zwaarste omstandigheden.

Voor de stof- en waterdichtheid certificering IP69K is het valblok uitvoerig getest met sproeinevels onder hoge druk en een hoge temperatuur. De buitenzijde sluit het remsysteem, de veer en de lagers helemaal af. Dit biedt volledige bescherming om blootstelling van deze componenten aan vuil, water of chemische stoffen te voorkomen. Het valblok is ontwikkeld voor gebruik in de zwaarste omgevingen, zoals in de olie- en gas omgevingen, (offshore) windenergie-, mijnbouw en petrochemie.

De rem is bestand tegen meerdere valpartijen, waardoor de DuraSeal niet direct hoeft te worden gekeurd na een val. Het blijft daarom bruikbaar en de beheerkosten nemen af. Het valblok hoeft jaarlijks alleen visueel te worden geïnspecteerd door een bevoegd persoon en dus niet te worden opengemaakt. Dient de reddingslijn te worden gerepareerd, dan is dat snel, goedkoop en eenvoudig uit te voeren. Dit kan op locatie zodat de werkzaamheden minimaal worden belemmerd.

De Miller DuraSeal weegt ongeveer 30% minder dan de afgesloten systemen van andere merken. Het draagvermogen is 140. Het valblok is in een 15, 30 en 40 meter variant verkrijgbaar.