Chroom-6 vertraagt renovatie Waalbrug - MantenanceWijzer
825
post-template-default,single,single-post,postid-825,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Chroom-6 vertraagt renovatie Waalbrug

De renovatie van de Waalbrug wordt vertraagd met minimaal anderhalf jaar vanwege gebruik van chroom-6 in de oude verflaag. KWS staat voor de uitdaging om de bouwlogistiek volledig om te vormen naar nieuwe plannen. Chroom-6 is giftig bij het vrijkomen van stof door schuur- en straalwerkzaamheden. Dit heeft tot gevolg dat er extra werkruimte nodig is om de oude verflaag te verwijderen. Hierdoor moet het vrachtverkeer omrijden.
De renovatie is inmiddels stilgelegd. Aannemer KWS moet sowieso 140 werkplannen aanpassen. Rijkswaterstaat en KWS zijn nog in gesprek over de precieze veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden. Daarnaast zijn nieuwe vergunningen en ontheffingen nodig.