Congres ‘Veiligheid in onderhoud’ -
830
post-template-default,single,single-post,postid-830,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default

Congres ‘Veiligheid in onderhoud’

Georganiseerd door KIVI vakgroep Maintenance en NVDO

In de industrie gebeuren niet zelden ongevallen tijdens onderhoudswerkzaamheden. Het zijn immers altijd ‘ongewone’ situaties waarin veiligheidssystemen soms zijn uitgeschakeld. Het volgen van de juiste procedures is in deze gevallen van het grootste belang om het werk veilig uit te voeren. Maar al is alles schijnbaar op orde, soms gedragen mensen zich toch onveilig en veroorzaken een ongeluk. Hoe kan dat dan nog? De KIVI afdeling ‘Maintenance’ in organiseert samenwerking met NVDO op 5 februari 2019 het congres ‘Veiligheid in onderhoud; de volgende uitdaging?’. Met dit congres willen de organisaties een bijdrage leveren in het verlagen van het aantal ongevallen tijdens onderhoud.

Het idee voor een congres over ‘veiligheid in onderhoud’ ontstond in een werkgroep die is samengesteld uit leden van KIVI Maintenance en NVDO. Deze werkgroep heeft zich tot doel gesteld om na te gaan wat de volgende stap is om de veiligheid binnen het onderhoudswezen verder te verhogen. De machines zijn veilig het veiligheidssysteem staat op de rit: Hoe kan bijvoorbeeld leiderschap ervoor zorgen dat de mensen zich nu ook veilig gaan gedragen. Deze benadering is bedoeld als inspiratiebron voor mensen die werkzaam zijn in het onderhoud. Ze moeten aan de slag met het verder verhogen van de veiligheid.

Handvatten

Op dit moment wordt de nieuwe benadering beoordeeld. Deze zal volgend jaar vrij beschikbaar zijn en de werkgroep wil dit graag breed uitdragen. Bijvoorbeeld door middel van dit congres. Arend Bos, bestuurslid van de vakgroep Maintenance en dagvoorzitter van het congres: “Het congres is bedoeld voor mensen die lijnverantwoordelijkheid dragen voor onderhoud en meer handvatten willen hebben om de veiligheid van hun werknemers te verhogen. Dit congres biedt enkele van deze handvatten met onder andere de presentatie van de benadering maar ook door een forumdiscussie en verschillende verhalen uit de praktijk”. Zeker in de forumdiscussie is er alle ruimte voor uw eigen vragen.

De organisatie verwacht een grote belangstelling voor het congres vanwege het – altijd – actuele karakter en de ‘handson’ benadering. Geen diepgravende theorieën maar vooral praktische voorbeelden waarmee iedereen aan de slag kan.

Praktisch
Datum: Dinsdag 5 februari 2019.
Organisator: KIVI Maintenance en NVDO
Locatie: Congrescentrum Belmont, Goorsteeg 66, Ede
Tijden: van 10.00 – 18.00 uur
Inschrijven: https://www.kivi.nl/afdelingen/maintenance