Hoe realiseer je de fabriek van de toekomst? - Maintenancewijzer
315
post-template-default,single,single-post,postid-315,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Hoe realiseer je de fabriek van de toekomst?

Inmiddels leven we in de vierde industriële revolutie. Daarbij zijn informatie en data de sleutel tot veel ontwikkelingen. Aan de horizon tekent zich de verandering af naar de fabriek van de toekomst. Deskundigen van Tebodin gingen aan de slag met de ontwikkelingen in de industrie. In de white paper ‘Drie succesfactoren voor de fabriek van de toekomst’, concluderen zij dat de fabriek van de toekomst connected, duurzaam en flexibel is.

Connected
Alles wordt met alles verbonden in de industrie. Processen worden verder gedigitaliseerd en procesdata wordt gedeeld en gekoppeld. Data uit andere delen van de keten kunnen zelfstandig processen laten aanpassen voor vergaande optimalisatie.

Duurzaam
De fabriek van de toekomst draait (bijna) volledig op hernieuwbare energie, vooral zonne-energie. Elektrificatie zorgt voor nieuwe, wellicht disruptieve businessmodellen omdat met elektrische aandrijving industriële processen anders ontworpen kunnen worden. Verder speelt circulariteit een belangrijke rol. Zowel horizontale circulariteit; restafval van eindproduct als grondstof voor nieuw productieproces, als verticale circulariteit; reductie van emissieverlies.

Flexibiliteit
De fabriek met de meeste en duurzame businesspotentie, is een kleinere, schaalbare fabriek die inzet op innovatieve en specialistische producten. Deze fabriek maakt ook direct gebruik van data uit de hele keten om directe aanpassingen mogelijk te maken. Haar producten zijn hoog van kwaliteit en lokaal en duurzaam geproduceerd.

White paper
De studie van Tebodin naar de fabriek van de toekomst is gevat in een white paper met de titel: “Dé drie succesfactoren voor de fabriek van de toekomst”. Deze is hier te downloaden.