Nieuwe hogedruk bestendige veiligheidshandschoen - Maintenancewijzer
799
post-template-default,single,single-post,postid-799,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Nieuwe hogedruk bestendige veiligheidshandschoen

Hydrauliek is één van de belangrijkste aandrijftechnieken in de industrie. Olie wordt onder zeer hoge druk verpompt. Iedere hydraulische installatie moet regelmatig worden geïnspecteerd; met name de slangen. Die inspectie is voor de medewerker een risicomoment omdat juist dan een hogedruk-lekkage kan ontstaan.

Vloeistoffen kunnen een extreem hoge werkdruk hebben. Zij veroorzaken ernstige verwondingen wanneer de lekkage vanaf korte afstand het lichaam raakt. In feite gedraagt de vloeistof zich als een waterstraalsnijder. Veel bedrijven zijn hier onvoldoende mee bekend. Een hogedruk-injectie kan, wanneer niet juist behandeld, leiden tot amputatie van het getroffen ledemaat en soms tot het overlijden van het slachtoffer.

Uitgebreide laboratoriumonderzoeken bij het Health & Safety Laboratory (HSL) in Buxton, Engeland hebben aangetoond dat de Pirtek-veiligheidshandschoen bestand is tegen een druk tot 700 bar (10.150 psi) bij openingen variërend van 0,05 mm tot 0,3 mm met standaard hydrauliekolie. Deze kwaliteiten zijn uniek in de wereld en daarmee past het uitstekend in de ARBO-veiligheid en preventiemiddelen. Een ‘must’ voor iedere hydrauliek-toolbox. Een gewone werkhandschoen biedt slechts schijnveiligheid omdat deze een hogedruk lekkage gewoon laat doordringen.

De handschoenen zijn getest met ‘gewone hydrauliekolie’. In de praktijk hebben gebruikers aangegeven toepassingen te zien voor onder meer hulpdiensten (brandweer), verfspuiterijen waarin andere hogedruk wordt gebruikt. Tevens bij milieuwerkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het opruimen van injectienaalden in openbare gelegenheden.
De Pirtek Fluid Power Glove brengt de norm in veilig werken met hogedruk op een hoger niveau. Op basis van terugkoppeling van de gebruikers is de handschoen gemaakt tot een praktisch hulpmiddel, welke als normale werkhandschoen kan worden gebruikt. De Pirtek Fluid Power Glove is beschikbaar bij Pirtek Centers in geheel Europa. Verder is de verspreiding via bedrijfskleding retailers verzorgd door ACE Engineering