Maastunnel weer open - Maintenancewijzer
1115
post-template-default,single,single-post,postid-1115,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Maastunnel weer open

Na een grondige renovatie en restauratie en een geslaagde eindtest gaat de Maastunnel op maandag 19 augustus om 06:00 uur weer open voor verkeer. Dit na twee jaar richting Zuid gesloten te zijn geweest. Twee jaar waarin dag en nacht door honderden bouwhelden is gewerkt om het monument in ere te herstellen en te laten voldoen aan de veiligheidseisen van deze tijd. Gedurende die tijd werd een beroep gedaan op het geduld en begrip van buurtbewoners, reizigers en ondernemers en duizenden andere Rotterdammers. Een bijzonder moment!

Op zaterdag 5 oktober wordt de Maastunnel door de bouwhelden officieel overgedragen aan Rotterdam. Maar natuurlijk niet voordat geïnteresseerden het resultaat met eigen ogen hebben kunnen zien. Tijdens de opening kunnen bezoekers door de gerenoveerde autobuizen lopen, vragen stellen aan de bouwhelden en een duik nemen in het verleden van ‘onze tunnel’. Daarnaast zijn er deze dag bijzondere optredens, een expositie en odes aan de Maastunnel. Hou de website van de Maastunnel in de gaten voor het programma.

De monumentale Maastunnel (1942) is de oudste tunnel van Nederland en was toe aan groot onderhoud. Dit omdat in de ondervloer betonrot was geconstateerd. Daarnaast moest de tunnel voldoen aan nieuwe veiligheidseisen en moest het rijksmonument in ere worden hersteld. Sinds de zomer van 2017 voert de gemeente Rotterdam daarom een grootscheepse renovatie en restauratie uit. In december 2019 start de renovatie van de fiets- en voetgangerstunnel. Deze renovatie duurt 11 maanden.

Bron: Gemeente Rotterdam