Adecco zet fors in op bij- en omscholing - Maintenancewijzer
1226
post-template-default,single,single-post,postid-1226,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-10.0,elementor-default,elementor-kit-1167

Adecco zet fors in op bij- en omscholing

Het bij- en omscholen van mensen is inmiddels een voorwaarde om economische en maatschappelijke vooruitgang te realiseren. Daarom blijft het kabinet ook in 2022 mensen ondersteunen bij omscholing en het vinden van (nieuw) werk. Adecco onderschrijft het belang van een meer efficiënte en duurzame arbeidsmarkt en zet daarom fors in op bij- en omscholing voor werkgevers én werknemers. De mismatch op de arbeidsmarkt is tot recordhoogte gestegen en er zijn banen waar een nijpend tekort is aan personeel. Uit recent onderzoek van de Adecco Group blijkt daarnaast dat 66% van de werknemers vindt dat zij nieuwe vaardigheden nodig hebben om de komende jaren inzetbaar te blijven, maar slechts 37% vindt dat hun bedrijf investeert in de ontwikkeling van deze vaardigheden. Werkgevers moeten daarom meer investeren in ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden voor hun medewerkers. Werknemers dienen nieuwe kennis en vaardigheden aan te leren om zich voor te bereiden op het werk van de toekomst.